WECOFFEE – Miscela Espresso

A WECOFFEE egy kis méretű, modern, fiatalos, olasz pörkölő üzem, akik mégis szép múlttal rendelkeznek. A cég weboldala alapján 1959-ben, Biella-ban alapították. Filozófiájuk szerint kizárólag organikus, BIO certifikációval rendelkező, régió-szelektált kávéval foglalkoznak, amit ökológiailag lebomló csomagolásban hoznak forgalomba.

 

wecoffee logo

Ebben az írásomban egyik terméküket szeretném bemutatni, a “Miscela Espresso” névre hallgató keveréküket, amiről az alábbi katalógus információ olvasható:

Testes, erősen keserű kávé, csipetnyit édesítve. Tradicionális presszókávénak terveztük azoknak, akik az erős és markáns kávét kedvelik.

 

WECOFFEE – Miscela Espresso

Hozzám a kavegourmet.hu webáruházból érkezett az alábbi csomagolásban:

wecoffee

Ez a termékük jelenleg akciós áron kapható, a cikk publikálásakor időpontjában (2016.03.17) a 250g ára 1 560 Ft.

A csomagolást kibontva, a szemeket megviszgálva a méretben nagy változatosságot tapasztalhatunk (egészen aprótól a hatalmas szemekig), viszont a pörkölés foka nagyjából egyforma és igen intenzív. A szemek felülete, fényes, olajos.

wecoffee grain

Előzetesben egyelőre annyit, hogy az ilyen intenzíven pörkölt kávéknál gyümölcsösségre szinte biztosan nem számíthatunk. Az ízvilág vélhetően erőteljes lesz és a keserű jelleg fog dominálni.

 

Csapolás

Pár kísérlet után, a csapoláshoz a darálót a megszokott állástól egészen picit finomítani kellett, de végül könnyen be lehetett állítani. A lefolyás szép, a csíkozottság szerény. (Egy kicsit sajnos túl vagyunk az optimális pörkölési dátumon.) Világosodásra enyhén volt hajlamos.

wecoffee review

Szép, krémes lett a végeredmény, ahogy a fotón a csészébe ér a kávé, nagyon gusztusos.

 

A crema szerkezete és állaga kiváló. Színei világosak, de élénkek és összességében gyönyörűek. Az is látható, hogy enyhén szőkült közben, ezt a crema-n fellelhető világos folt mutatja:

wecoffee crema

A crema nem vastag ugyan, de finom szerkezetű és tartós

 

Kóstolás

Az ital, amit így kaptam közepesen testes. Többszöri csapolással tudtam csak kihozni az igazán optimális eredményt. Nagyon érdemes játszadozni a hőmérséklettel, mert kis hőmérséklet különbségek is szinte gyökeresen más eredményt adnak vele. Az én ízlésemnek az alacsonyabb hőfok állt jobban. Az átlagos hőfokon túlságosan domináns lett a keserű és égett jelleget kapott az ital. Ez a picit égett karamelles íz a helyes hőmérsékleten csapolva is megmaradt, de csak nagyon szolidan, ami így markáns karaktert adott a kávénak. Nagyon fontos a helyes őrlemény mennyiség is. Nem szabad túltömni a szűrőkosarat, én a dupla esetén 14g fölé biztosan nem mennék vele. Elég összetett kávé tehát. Hangolható, de kell egy kis játék az ideális eredményhez. A kávé ízében egyébként dominál a kakaó, a keserű csoki, amihez égetett karamell társul. Érdekes kombináció, és nem feltétlen közízlés. De mondok valamit: átlagos kávéból 12 egy tucat. Ez teljesen más. Van benne egy pici fanyarság is, ami kellemes lecsengést ad a végén.

 

Ajánlás

Ezt a kávét azoknak ajánlom, akik az intenzív pörkölésű, nagyon markáns ízvilágú kávékat kedvelik. Emellett egy kis kísérletező kedv is szükségeltetik az optimális eredmény érdekében. A végeredmény nem marad majd el és egy igazán emlékezetes itallal ajándékozhatja meg a fogyasztóját ez a blend.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

✉️ KAPCSOLAT  🔒 ADATVÉDELEM  🌎 OLDALTÉRKÉP  facebook