Covim szemes kávék 7. – Rubino

Következő bemutatásra szánt kávé a Covim cégtől már a képzeletbeli ranglétrám élvonalába tartozik. A Rubino névre keresztelt kávéjuk egy 90% arabica / 10% robusta blend és igen jókat sikerült csapolnom belőle.
A Covim eddig bemutatott kávéi mind robusztásabbak voltak, amit én egyáltalán nem bántam, mert kiváló volt a minőség. Egy kicsit aggódtam, vajon mennyire illik ez majd bele az eddig megismert vonalba, mennyire tud jellegzetesen “Covimos” maradni. Pl. az eddig megszokott crema hogyan alakul majd. Vagy a savasság miként fog változni.

Covim Rubino

A csomagolás most is a többi kávéjuk formavilágát követi, tulajdonképpen semmi extra:

covim rubino

 

Kiegészítés: a forgalmazótól megtudtam, hogy a Covim kávék csomagolása a közeli jövőben megváltozik. Ez szerintem aktuális is, remélem jobban sikerül majd kihangsúlyozni az egyes termékek közötti minőségi különbségeket.

A zacskót kibontva egy ismerős illatot érezni, ami engem őrölt paprikára emlékeztet. Nem először ismerem ezt fel náluk.

A Covim Rubino csapolása

A darálót mirnimálisan állítanom kellett a többi keverékhez képest. A harmadikra viszont már összejött egy igen kellemes eszpresszó. Az Astoria-val csapoltam, így a hőmérséklettel semmit nem játszhattam. De szerintem nem is nagyon kell. Arabica túlsúlyhoz mérten nem találtam különösebben hőigényesnek. A színek így is kiválóak maradtak a csapolás végéig, ahogy a csíkozás is. A készített fotó ezt jól visszaadja:

covim rubino

 

Amit ki szeretnék emelni, mert most nagyon más, mint az eddigi keverékeknél: a crema vékonyabb, de sokkal finomabb szerkezetű, mentes a nagy buborékoktól és igen tartós. A mintázat pedig egyenesen gyönyörű:

covim rubino

 

Vélemény

Savakban erősebb az eddig kóstolt Covimoknál, már már gyümölcsösnek mondanám. (Talán a cseresznye savasságára hasonlít legjobban.) Nem bántó egyáltalán, ennél sokkal de sokkal savasabb kávékat is szívesen fogyasztok, csak az eddig megismert vonalba nem illik annyira bele. (Arra gondolok, hogy a cég szeretett volna a palettára egy olyan kávét is azoknak, akik éppen ezt keresik.) És ott van a háttérben az a fűszerpaprika is. Viccesen összefoglalva: cseresznyés-paprikás-csoki. Olasz kávékon belül egyfajta különlegességnek tartom ezt a keveréket, nem találkoztam még hasonlóval. Nem desszertkávé, mert nem annyira édes, de nem is egy mindennapi, egyszerű blend. Időnként egészen biztosan rá fogok kóstolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

✉️ KAPCSOLAT  🔒 ADATVÉDELEM  🌎 OLDALTÉRKÉP  facebook