Gőzzel tisztítás – FRISSÍTÉS

Továbbgondoltam a legutóbbi bejegyzésemet a gőzzel tisztításról. Miért ne tisztíthatná gőzzel a presszógépét mindenki, hiszen maga a szerkezet is alkalmas gőz előállítására, használjuk hát ki. Mindössze egy házilag készített  toldatra van szükség (nem is értem, miért nem adnak ilyet gyárilag hozzá) a gőzölő csőre és máris élvezhetjük a gőz áldásos hatását.

Statisztikáim szerint nem túl népszerűek a karbantartással foglalkozó cikkek az oldalon, általában szívesebben olvassák az oldal látogatói a készítéssel kapcsolatos cikkeket. Rendjén is van ez így, ígérem több leírás készül a jövőben abban a témakörben, most mégis ezzel a nagyon rövid írással szeretném a kedves olvasó hasznos repertoárját növelni a karbantartással kapcsolatban.

VIGYÁZAT!

Ha gőzzel dolgozunk, mindig fokozottan legyünk körültekintőek. A gőz nem játék, égési sérüléseket szerezhetünk, ezen kívül a nedvesség és az elektromosság is rossz kombináció. Tehát csak óvatosan!

Akkor jöhet a “Gőzzel tisztítás – FRISSÍTÉS”, vagyis lássuk az ötletet és megvalósítását:

Az otthoni presszógépem egy régi Ranciolo,  a presszógépek belsejében használatos szilikon csövet pont rá tudom húzni a gőzölő csőre. Sőt, az enyémnek a végét konkrétan le lehet csavarni, én ezt meg is tettem, majd a szilikon cső másik végéhez csatlakoztattam, jobban irányítható a gőz. Kb így néz ki a dolog:

 

gőzzel tisztítás toldat

 

A gőzölés funkciót kell bekapcsolni, majd, mikor elérte a kívánt hőmérsékletet, kinyitni a gőz szelepét. Mivel tekerős ez a szelep, pontosan tudjuk szabályozni, mennyi gőz jöjjön. Eleinte egy kis víz is fog jönni, ezt eresszük a tálcába, de pár másodperc múlva máris jön a tökéletes gőz, ami kiváló a tisztításhoz. A szilikon cső viszont garantáltan fel fog forrósodni, ezért egy konyharuhával fogjuk inkább meg, én a fotón egy darab konyhai törlőpapírt használtam:
gőzzel tisztítás működés közben

 

Nyilván egy külön gőzölő gépet sok egyéb funkcióra is használhatunk, de ha csak a presszógépünkhöz használnánk, vagy a közvetlen környezetében valamire, nem szükséges külön gőztisztítót vásárolni, ezzel a kis ötlettel tökéletesen helyettesíthetjük.

Ha tetszett az írásom, mondhat köszönetet a megosztásával:

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

✉️ KAPCSOLAT  🔒 ADATVÉDELEM  🌎 OLDALTÉRKÉP  facebook