Második a listámon az Orocrema. Nem feltétlen minőségi sorrendben írom össze a termékeket, mert annak ellenére, hogy ez egy nagyon robusztás kávé (egészen konkrétan 100%), senkinek ne legyenek előítéletei, nagyon finom.
Covim – Orocrema
Kevés ilyen kávét ismerek az olasz piacon, ami 100% robuszta. Nem mellesleg tényleg ízletes. Mentes azoktól a hibáktól, amiket a robusztának fel szoktak róni. Tömény kakaó és csoki ízvilág, nem savas, nem keserű, nincs mellékíz, minőségi robuszta. Nekem speciel nagyon bejön. És hatékony ébresztő. (POD-ból is az egyik kedvencem reggel.) Jöjjenek a fotók:
Azért ez a kávé máshogy viselkedett csapolásnál, mint a korábban tesztelt Miscela. A krém óriási volt, néha már-már fulladozott a kifolyó. A csíkozás szépen, finom sűrű mintázattal indult, de ez hamar el is múlt, és a szőkülés is korábban kezdődött. A 25ml ital végére rendesen kivilágosodott. Különösebb crema textúra nem alakult ki, a gyors világosodásból nem is számítottam erre. Inkább presszónak ajánlom, mint risztrettónak, mindkettőt próbáltam, presszóban jobban ki tudott teljesedni. És bár ízvilágában ő is egyszerűbb, a zsenialitása pont ebben rejlik. Kiváló pörkölői munka. Extrája pedig, hogy eddig a legfinomabb 100% robusta, ami nálam járt.
Ajánlás: aki a különleges ízeket keresi egy kávéban és sok presszót fogyaszt, talán ne ezt válassza. Akinek viszont érték az, ha egy kávé amellett, hogy finom, látványos, krémes és még magas koffeintartalmú is, adhat neki egy esélyt. Hátha neki is az egyik reggeli kedvencévé válik, mint nekem.
Frissítés 2016.10.15: időközben elkészült a forgalmazó weboldala is, ahol az aktuális termékpalettáról és árakról tájékozódhatunk.
Elérhetőség: http://www.covimcaffe.hu/termekek
covim@covimcaffe.hu
+36202423744
Ja igen, és ne maradjon ki a csomagolás fotója sem: