Covim szemes kávék 3. – Giada

Covim szemes kávékat bemutató sorozatomban szépen lépkedünk felfelé a ranglétrán. Jelen cikkben szereplő kávéjuk egy 75% arabica, 25% robusta keverék. Ez pont az a kategória, ahol a 25% robusta miatt még relatív könnyű jót csapolni, mert nem annyira hőigényes a kávé, de a magas arabica tartalom miatt már megjelenhetnek érdekesebb ízek is, nem csak a klasszikus csoki és kakaó.

Covim – Giada

A csomagolás itt is a szokásos minőségi zacskó. No igen. Hogy valami kritikát is írjak… Érdekes ez a zacskó dolog, mert én azt gondolom, hogy ha egy terméket az ember a polcon lát, nagyban befolyásolja a megjelenés. A Covim kreatív designerének orrára rákoppintanék. A beltartalomra legalábbis számomra valahogy nem utal ez a kék csomag. Ahogy emelkedik az arabica tartalom a kávéban én biztosan éreztetném a külcsínen is. Ennek szerintem a forgalmazók is örülnének. A Miscela csomagja pl. szebb volt, pedig az egy alacsonyabb kategóriás termék.

Covim - Giada

 

Térjünk is rá magára a kávéra, mert ez sokkal érdekesebb. A Covim kávék eddigi tapasztalatom alapján nagyon egységesen viselkednek. Pl. mindegyik, amit eddig próbáltam, vastagabb, de gyorsabban múló crema-t adott, mint azt korábban megszoktam. A kávék egységesen testesek, krémesek és az ízvilág is jól körülhatárolhatóan Covim-os.

Ami a Giada-ra jellemző és a korábbi Covim-ok nem hoztak, hogy érdekes illata volt a zacskó felbontásakor. Belengte az egész szobát és barátnőm is felismerte. Egyértelműen fűszerpaprikás jegyeket hordozott.

A Giada csapolás fotói:

Covim - Giada

A csapolás itt is gyönyörű, kontrasztos csíkokkal indul.

Covim - Giada

A csapolás közepén kezd el világosodni, de egy darabig a csíkok még megmaradnak.

Covim - Giada

20s körül már teljesen kivilágosodott, 23s-nél megállítottam.

Covim - Giada

A crema felszíne viszonylag homogén, nem foltosodik.

Véleményem

Az elkészült ital a korábbi robusztásabb blendeknél savanykásabb, de nagyon testes, szinte olajos lett.  A paprika itt is megvan, bár illatban erősebb volt. Inkább csak érdekességként van jelen, ha nagyon odafigyelünk rá.  Nem rossz, nem rossz, kb. pont azt hozza, amit egy ilyen keveréktől várnánk. Kíváncsian várom a 100% arabica kávéikat.

Frissítés 2016.10.15: időközben elkészült a forgalmazó weboldala is, ahol az aktuális termékpalettáról és árakról tájékozódhatunk.

Elérhetőség: http://www.covimcaffe.hu/termekek
covim@covimcaffe.hu
+36202423744

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

✉️ KAPCSOLAT  🔒 ADATVÉDELEM  🌎 OLDALTÉRKÉP  facebook