Covim szemes kávék 8. – Gold Arabica

Covim kávékat bemutató sorozatomban el is értem a végállomáshoz. Ahhoz a termékükhöz, amit személy szerint talán a legjobbra értékeltem mind közül. A Covim Gold Arabica egy igazán kiváló csúcsminőségű arabica keverék, ami magas minőségi követelményeknek is megfelel.

Covim Gold Arabica

A termék csomagolása most először mutatja meg, hogy itt valami mást várjunk. Bár a zacskó mintázata megegyezik a többi kávéjukéval, most aranyszínt kapott, ami egyértelműen utal arra, hogy presztízs minőségű babokat tartalmaz:

covim gold arabica

 

A Covim Gold Arabica csapolása

A Rubino-hoz használt daráló beállítás most is megfelelt, a csapolás sebességét hamar sikerült beállítani. Érdekes, hogy a korábbi keverékek nagyon látványos csíkokkal jöttek ki a kifolyóból, gyakorlatilag egytől egyig. A Gold viszont erre nem volt hajlandó. Először azt gondoltam, valami baj van, de elég volt egyetlen pillantást vetni a crema felszínére, hogy nagyon is rendben van ez így, sőt… de nézzük először a csapolást.

covim gold arabica

Erről beszéltem, csíkoktól mentes. Ami pedig általában jót szokott jelenteni, mert olyankor tudom már, hogy jól sikerült.

Ennek ellenére a crema frenetikusan jól néz ki:

covim gold arabica

 

Vélemény

Gazdag ízvilágú kávé. Minél többet kóstolom, annál több dolgot fedezek fel benne. Egészen biztosan jót tenne neki, ha játszhatnék a hőfokkal. Egy PID-elt gép de jól jönne most. Így marad viszont a kosarakkal való játék (IMS, Reneka, VST). A paprika, amit a Rubino-ban éreztem, most egyáltalán nincs jelen, egész más kávé. Nagyon testes. Domináns a karamell és a méz. Savai élénkek, de egyáltalán nem bántóak. Ettől gyümölcsösnek hat, bár konkrét gyümölcsöt nem tudnék most megnevezni. És még egy dolgot felismerni a háttérben nagyon halványan, bármennyire furán is hangzik: vajas kenyér.
Ehhez a kávéhoz nyugalom kell. Nem ajánlom reggelre, mert az ember érzékei nem ébredtek fel kellően hozzá. Nem ajánlom beszélgetés mellé sem, csak elterelné a figyelmünket. Ajánlom viszont késő délutáni, nyári, magányos elmélkedéshez, mikor tényleg rá tudunk koncentrálni és így élvezhetjük minden cseppjét. Miközben végiggondolhatjuk, hogyan is került a csészénkbe. Honnan indult és milyen utat kellett bejárjon az a pár babszem, amit épp jóízűen elfogyasztunk.

 

Frissítés 2016.10.15: időközben elkészült a forgalmazó weboldala is, ahol az aktuális termékpalettáról és árakról tájékozódhatunk.

Elérhetőség: http://www.covimcaffe.hu/termekek
covim@covimcaffe.hu
+36202423744

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

✉️ KAPCSOLAT  🔒 ADATVÉDELEM  🌎 OLDALTÉRKÉP  facebook