Barista képzés Pécsen a Profimat-nál

Baranyaiak és Pécs környékén élők, figyelem! Végre előrelépés történt a térség barista oktatásában. A Profimat Magyarország Kft bővíti oktatói kapacitását egy teljesen új oktatóteremmel, rutinos oktatókkal és komplett képzési programmal. Ráadásul jelen pillanatban (húsvétig) igen nyomott áron érhetőek el a tanfolyamok. Ha valaki barista tudásának fejlesztésén gondolkodik, most tényleg érdemes belevágnia.

És értem ezalatt azokat, akik intenzíven érdeklődnek a kávé iránt, de nem kívánnak ezzel hivatásszerűen foglalkozni, illetve a vendéglátásban dolgozókat, vagy azokat, akik azt tervezik, hogy hivatásos baristává válnak.

végzett barista

 

Alapvetően 3 tanfolyam kategória szerepel kínálatukban

 HOME

Az első tanfolyam célcsoportja a hobbisták, akik a kávé iránt intenzíven érdeklődnek. A számukra tervezett tanfolyam egynapos, kifejezetten az otthoni kávé készítéshez szükséges tudást adja. Egyrészt elméleti tudást is, de a hangsúly inkább a gyakorlaton van. Eszpresszó készítés, daráló beállítás, tamperelés, tejhab készítés, tejes italok készítése. Nem a sebességre optimalizálva, amire a vendéglátásban szükség van, hanem a minőségre, a legjobb elérhető eredményre fókuszálva. Lehetőség van különböző kávéfajták, darálók, igen komoly géppark használatára a betanuláshoz, vagy akár saját, otthoni presszógépét is elhozhatja a jelentkező. Továbbá minden hasznos és prémium kategóriás kiegészítő igénybe vehető a tanfolyam alatt (pl. tamperek, VST kosarak, Motta kiöntők). A karbantartási alap tudnivalók is szerepelnek a tematikában. A tanfolyam ára a jelenlegi akcióban 55.000 Ft helyett mindössze 19.950 Ft a Profimat webáruházában. “HOME” néven található meg a shopban. Ennyit szerintem bőven megér, ha csak arra gondolok, mennyi félresikerült kávét öntöttem már le a lefolyón, miközben a saját készségeimet fejlesztettem, és mennyi időm ment rá, könnyedén megtérült volna.

 

DSC_4968

BASIC

A következő tanfolyam (bár akciós ára ugyancsak 19.950 Ft), melynek neve “BASIC“, már inkább vendéglátásban dolgozóknak szól. Itt már csak profi nagy gépen szabad és kell tanulni. Az új oktatóterem gépeit még nem láttam, de a Profimat-nál mindig igényességre törekedtek ezen a téren, ezért egészen biztos vagyok benne, hogy itt is szuper gépek lesznek, amiken élmény dolgozni.  A vendéglátásban fontos a végrehajtási idő is, ezért a mozdulatok ennek megfelelően optimalizálva kerülnek betanításra. Az egynapos tanfolyam alatt az alap barista tudás kerül átadásra, mely felöleli a szűkített elméleti anyagot, presszó készítésének folyamatát, daráló beállítást, tejhab és tejes italok készítését. A 3 napos tanfolyamhoz képest természetesen intenzívebb, kevesebb pihenővel és tényleg a lényegre fókuszálva. Így ez a képzés azoknak lehet előnyös, akik kevesebb idővel rendelkeznek, vagy szűkebbek az anyagi lehetőségeik, mégis meg szeretnék tanulni a kávé készítés alap fogásait és azzal dolgozni kívánnak.

DSC_5915

PROFI

A harmadik tanfolyam a legprofibb, már 3 napos, de szükség is van hozzá ennyi időre. A webáruházukban “PROFI” név alatt található meg. Azok kedvéért került fel a palettára, akik mélyebb ismereteket, nagyobb rálátást szeretnének, vagy kifejezetten kávés területen kívánnak munkát vállalni. A képzés minden pontja részletesebb ezen a tanfolyami változaton. Több idő áll rendelkezésre a fogások elsajátítására és gyakorlásra is. Ezen kívül alap Latte Art és tej alapú koktélok készítését is megtanulhatják a hallgatók, amiről a másik két modulban biztosan nem esik szó. Én magam ezen a változaton vettem részt, nagyon sok hasznos ismerettel tértem haza. Cikk is született róla a blogon. Bár ára elsőre borsosnak tűnhet, a hasznos átadott tudás, a felhasznált alapanyagok minőségének és mennyiségének tükrében egyáltalán nem az.

A Basic és Profi tanfolyam végén -sikeres vizsga ellenében- oklevelet is kapnak a hallgatók. További részletekért ajánlott felkeresni a webáruházukat, mert ott egyéb kiegészítő információk is szerepelnek, amiket itt nem közöltem. Telefonos elérhetőség és időpont-egyeztetés: Bodó Erika: +36 30 4915092.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

✉️ KAPCSOLAT  🔒 ADATVÉDELEM  🌎 OLDALTÉRKÉP  facebook