Részt vettem a Profimat Barista Coffee & School intenzív barista képzésén, a bejegyzésben pár fotót szeretnék megosztani, hogyan is zajlott mindez. Nincs sok fotó, legtöbbször a tananyagra figyeltem, de néha azért elkattintottam a fényképezőt is. Külön kiemelném, mert nagy élmény volt dolgozni úgy, hogy az eszközök, illetve a felhasznált alapanyagok, amiket az oktatás alatt használhattunk, abszolút profi és prémium termékek voltak. És akkor következzenek a fotók, rövid megjegyzésekkel:
Különböző gyártmányú és méretű tejhabosító edények az oktatáshoz, kezdve a legegyszerűbbtől, egészen Motta szintig.
VST szűrőkosarak és tamper, különböző méretekben. Az oktatás alatt végig ezek dolgoztak a kávégépekben. Kávéból is mindvégig prémium minőség volt a darálókban.
A VST kosarakhoz VST tamper dukál. A legprofibb színvonal mindenből …
A darálók a lehető legpontosabban beállítva. Ez feladat is volt az oktatás során, hogyan kell beállítani a darálókat a helyes darálási finomsághoz és őrlemény súly eléréséhez. Több, nagyon komoly darálóról van szó …
Pillanatkép a daráló beállítás közben.
Daráló beállítás gyakorlása.
A presszó mozdulatsorának oktatása. Van egy mozdulatsor, hogyan lehet a legrövidebb idő alatt, felesleges mozdulatok nélkül jó presszókávét készíteni. Otthon annyi időt tölt az ember a saját kávéja készítésével, amennyit csak akar. Vendéglátós körülményekre ez természetesen nem igaz, ott fontos az idő is.
A tanítvány munkája folyamatosan figyelemmel kísérve és, ha szükséges, kijavítva.
A latte rajzok oktatása, már a tejhab készítés betanulása alatt is jó látni, hogy melyik habbal lehet dolgozni és melyikkel esélytelen.
Latte rajzok gyakorlása.
Pár helyben “kitalált” latte rajz.
Standard latte rajzok.
Az első szívek egyike. Bőven van mit javítani rajta, de hatalmas öröm, amikor valakinek összejön az első ilyen. A netes videókban könnyűnek tűnik, de higgyétek el, nem az …
Latte Macchiato készítése, más hab kell hozzá, mint Capuccino-hoz. A tejhab készítésről rengeteg dolgot lehet megtanulni egy ilyen oktatáson. Mért lesz olyan, mit kell tenni, hogy “amolyan” legyen, hogyan lehet javítani, ha nem sikerült úgy stb.
Végül a különböző szirupos italok készítése pl “After Eight”.
Köszönet a Profimat Magyarország Kft-nek, hogy részt vehettem a képzésükön, amivel eddigi tudásomat elmélyíthettem és rengeteg új és hasznos dolgot tanulhattam meg!