Hanoi tojásos kávé

Ez a recept hazai gyomornak kissé talán meredeken hangzik. Ugyanakkor a hozzávalókért nem szükséges egzotikus országba utazni, mivel csupán kávéra, sűrített tejre és egy nyers tojás sárgájára lesz szükség. A kávét tojással a Skandináv országokban is rendszeresen fogyasztják (saját receptjük van rá), mert a tojás megköti a keserű ízeket így egy kellemesebb, kevésbé savas, kevésbé keserű, mégis nagyon testes italt kapnak.

Pedig úti beszámolókból sokszor olvasni róla, hogy mennyire finom volt Vietnámban a kávé. Miért is ne kísérleteznénk vele.

hanoi coffee house

 

Készítés

  • Készíts egy laza hosszúkávét, vagy filterkávét. Ez az ital nem eszpresszóból készül.
  • Törj fel egy FRISS tojást és válaszd el a sárgáját a fehérjétől.
  • Tedd a sárgáját, cukrozott sűrített tejet és egy kanállal az elkészített kávéból egy tálkába és habverővel alaposan dolgozd össze, míg homogénné nem válik. Egyes helyeken mézet is tesznek hozzá.
  • A szervírozáshoz átlátszó üvegpoharat ajánlott használni. Először a kávét öntjük bele, majd a tojásos mixtúrát. A tetejét különböző szirupokkal és egy kis kézügyességgel fel lehet dobni.

Egg-nog-cf2-1024x682 Egg-nogcf-1024x682 Egg-nog-cf-1024x682

Végezetül következzen pár fotó erről az egyszerűen elkészíthető, mégis különleges italról, amit pirított napraforgóval szokás felszolgálni. Kiváló lehet egy hosszú nyár-éjszakai beszélgetés mellé:

hanoi kávé

Lehet, hogy elsőre meredek a tojásos kávé ötlete, de azért így nem néz ki rosszul, igaz?

 

hanoi tojásos kávé

Hanoi tojásos kávé, az elmaradhatatlan napraforóval a háttérben.

 

hanoi egg coffee

Érdekes megfigyelni a tálalás módját. A csészét egy kis tálban helyezik az asztalra, amiben víz is van. Ez mindhárom fotón látható.

 

 

 

 

2 hozzászólás

Hozzászólás hozzáadása
    1. Kedves András! Szuper, köszönjük szépen a beszámolót!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

✉️ KAPCSOLAT  🔒 ADATVÉDELEM  🌎 OLDALTÉRKÉP  facebook