Ez a recept hazai gyomornak kissé talán meredeken hangzik. Ugyanakkor a hozzávalókért nem szükséges egzotikus országba utazni, mivel csupán kávéra, sűrített tejre és egy nyers tojás sárgájára lesz szükség. A kávét tojással a Skandináv országokban is rendszeresen fogyasztják (saját receptjük van rá), mert a tojás megköti a keserű ízeket így egy kellemesebb, kevésbé savas, kevésbé keserű, mégis nagyon testes italt kapnak.
Pedig úti beszámolókból sokszor olvasni róla, hogy mennyire finom volt Vietnámban a kávé. Miért is ne kísérleteznénk vele.
Készítés
- Készíts egy laza hosszúkávét, vagy filterkávét. Ez az ital nem eszpresszóból készül.
- Törj fel egy FRISS tojást és válaszd el a sárgáját a fehérjétől.
- Tedd a sárgáját, cukrozott sűrített tejet és egy kanállal az elkészített kávéból egy tálkába és habverővel alaposan dolgozd össze, míg homogénné nem válik. Egyes helyeken mézet is tesznek hozzá.
- A szervírozáshoz átlátszó üvegpoharat ajánlott használni. Először a kávét öntjük bele, majd a tojásos mixtúrát. A tetejét különböző szirupokkal és egy kis kézügyességgel fel lehet dobni.
Végezetül következzen pár fotó erről az egyszerűen elkészíthető, mégis különleges italról, amit pirított napraforgóval szokás felszolgálni. Kiváló lehet egy hosszú nyár-éjszakai beszélgetés mellé:
Helló, ittam is a helyszínen, itt a beszámolóm: http://vilagevo.blog.hu/2013/11/28/tejes_helyett_tojasos_kave_folyekony_tiramisu
Kedves András! Szuper, köszönjük szépen a beszámolót!