Galliano Hot Shot

A Galliano egy sárga olasz gyógynövény likőr, az  egész világon kapható, népszerű alapanyag. A likőr készítéséhez különböző fűszereket használnak (és persze rengeteg cukrot), a legjelentősebb íz a vanília és az ánizs, de ezen kívül felfedezhető benne levendula , menta , fahéj és koriander is. Az alkoholtartalma 30% körüli. (A az élénk sárga színért viszont színezék felel.) A likőrt 1896-ban készítette először Arturo Vaccari, Toszkánában. A Galliano nevet Maggiore Galliano-ról kapta, aki a XIX. század végi észak-afrikai háborúk egyik hőseként vált híressé.

 

Galliano-t önmagában is szokás fogyasztani, de legtöbbször koktélok összetevőjében használják, a blogomat elsősorban a Galliano Hot Shot, egy kávé alapú koktél érinti, ezt az italt szeretném bemutatni. Története szerint 1987-ben egy Bo Bergström nevű úr használta először, ezt az ital különlegességet készítette egy korabeli versenyen. A verseny után az ital elképesztően sikeressé vált (mi sem bizonyítja jobban, mint a Galliano értékesítési mutatói, amik 750%-al nőttek a versenyt követő 6 év alatt).

fotó: printerest.com

fotó: printerest.com

 

Galliano Hot Shot

A recept nagyon egyszerű, hozzávalók:

  • 1,5-2 cl Galliano,
  • 1 adag (kb. 2,5-3 cl) presszókávé,
  • 2-3 cl tejszín,
  • opcionálisan 1 csipet őrölt szerecsendió.
galliano

Svédországban rendkívül népszerű ez az ital

 

Elkészítés

Csapoljunk egy adag presszókávét. Öntsünk 1,5-2 cl Galliano likőrt a pohárba. A presszókávét egy bárkanál segítségével rétegezzük rá a likőrre, a tejszínt pedig, rétegezzük rá a forró rövid kávéra. Díszítésként szórhatunk a tejszín tetejére egy csipetnyi őrölt szerecsendiót. Végül kínáljunk meg vele egy nagyon csinos hölgyet.

 

fotó: printerest.com

fotó: printerest.com

 

Az ital készítését egy mixersuli.hu videó is bemutatja, a video menüben megtalálható, de az egyszerűség kedvéért ide is beágyazom:

 

 Ha tetszett az írásom, mondhat köszönetet a megosztásával:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

✉️ KAPCSOLAT  🔒 ADATVÉDELEM  🌎 OLDALTÉRKÉP  facebook