Covim szemes kávék 5. – Prestige

Szintén olasz keverék, tehát robusztás (nem is kicsit: 35% arabica/65% robusta), de ez valami bitang jó volt. Eddig a robusztás keverékeikből ez a kedvencem.Nem tudom, ki hogy van ezzel, de az én ízlésem, mióta kávéval foglalkozom, folyamatosan változik. Általában két dolgot keresek egy kávéban, vagyis két esetben mondom, hogy “ejha”.

 1. Legyen minél intenzívebb az íz. Mert kávé és kávé között is ugye nagy eltérések mutatkozhatnak ebben. Mindig az intenzívebbet keresem, és ha egyszer rátaláltam, nehéz visszalépni a kevésbé intenzív felé, legalábbis utána általában az már kevésbé ízlik. Egy idő után egyre nehezebb ebben előrelépni.
 2. Adjon valami különleges ízélményt. Ami lehetőleg nem disszonáns a kávéhoz (tehát hiába lenne különleges a rothadt alma egy kávéban, biztosan nem mondanám rá, hogy jó). Olasz keverékekben ezt nehéz megtalálni, mert a pörkölés intenzívebb foka miatt a gyümölcsösség általában eltűnik. Néha fellelhetők aszalt gyümölcsök, de inkább csoki, karamell, marcipán a jellemző.

Ebből a szempontból a Covim Prestige kávéja is hamisítatlan olasz keverék, ez igaz. De… mert mindig van egy “de”, ebben a műfajban brutálisan jó. Ki merem jelenteni, hogy árszinttől függetlenül az egyik legintenzívebb, legkaramellesebb, legnagyszerűbb íz, ami nálam eddig járt. Slussz.

Eléggé nagy Covim-FAN lettem, agyon dícsérem ezeket a kávékat, tudom. De ha egyszer annyira az én ízlésem szerint vannak elkészítve, hát nem tehetek róla.

Covim – Prestige

A csomagolás a szokásos Covim formavilágot követi, most fekete zacskó:

covim prestige

 

Kibontva apró kis szemecskék, jól láthatóan robuszta túlsúlyos. Illatban is elég erős, de még nem mutatja a kvalitásait. Meg is hümmögtem. Mert általában a legtöbb cég az ún presztizs kategóriában inkább 100% arabica kávékat kínál. Viszont a Covim nagyon jól bánik a robusztával, eddig soha nem éreztem, hogy rosszat tennének vele, tehát meglátjuk mi sül (azaz “csapolódik”) ki belőle. A fotók:

covim prestige

Finom szerkezetű, de kontrasztos csíkozást hozott. A csapolás végére hajlamos kivilágosodni, de az eleje impozáns.

covim prestige

A crema a szokásos Covim-robuszta. Vastag, sőt brutálisan vastag, de szerkezetében egy kissé durva, nagyobb buborékokkal és hamar összeeső fajta. Nem kell attól tartani, hogy eltűnik a fogyasztás végére a csészéből, de ami azt illeti, az arabikás kávéik jobban néznek ki “crema-ügyileg”. Amit még a fotón lehet látni, a világosabb folt középen, ez is jelzi, hogy csapolás végére kivilágosodott.

 

Véleményem

Prémium kategóriás olasz keverék, kétség sem férhet hozzá. Nagyszerű, testes, tömény karamell ízvilág. Rosszat nem nagyon tudok róla mondani, talán csak annyit, hogy nem sikerült finom szerkezetű crema-t kreálnom belőle. Savai igen visszafogottak. Jelen vannak, de pont annyira, amennyire feltétlen szükség van rá, kicsit sem többet. Elfogyasztását követően az ízét a szájban sokáig megtartja, 10 perc múlva is érezhető. Ideális reggeli kávé, mert koffeintartalma elég magas, ugyanakkor délután is ajánlható akár desszert helyett is, annyira erős a karamell.

 

Frissítés 2016.10.15: időközben elkészült a forgalmazó weboldala is, ahol az aktuális termékpalettáról és árakról tájékozódhatunk.

Elérhetőség: http://www.covimcaffe.hu/termekek
covim@covimcaffe.hu
+36202423744

8 hozzászólás

Hozzászólás hozzáadása
 1. Az az érdekes, hogy a gyártó Covim honlapján 80-20 arány szerepel. Változtattak volna az összetételen?
  Illetve hol tudom beszerezni, mert sehol nem látom, hogy forgalmaznák és szívesen kipróbálnám.

  1. Szia Alex. Hát nem tudom, az én katalógusomban így szerepel:
   Covim Prestige catalog
   A Covim kávék hazai forgalmazója: JóKalmár-Coffee Kft. +36202423744

 2. Én meg ezt látom:

  PRESTIGE — DÍJNYERTES!
  80% Arabica – 20% Robusta
  A “Kávéházi kávék tesztje” megmérettetés véleménye szerint: “Szép, vastag kemény krém, illata egészen lágy, finom.” A keverék kávé kategóriában a legjobb eredményt érte el.

  Lehet változtattak az összetételen. Köszi a telefonszámot.

 3. Tisztelt Alex,

  2013 óta forgalmazom Magyarországon a covim termékeit, a lent megadott arányok a gyár által megadottak és válaszuk szerint mindig is ezek voltak! Sajnos a covimcaffe.hu honlap még nem az enyém, de ha minden jól megy hetek kérdése, jofogáson illetve vaterán is hirdetek!

  Covim Orocrema 100% robusta
  Covim Granbar 15% arabica 85% robusta
  Covim Prestige 35% arabica 65% robusta
  Covim Miscela Bar 50% arabica 50% robusta
  Covim Giada 75% arabica 25% robusta
  Covim Rubino 90% arabica 10% robusta
  Covim Gold Arabica 100% arabica
  Covim Koffeinmentes 50% arabica 50% robusta

  Üdvözlettel,Robotka László
  +36202423744

 4. Jó, hogy László is írt kommentet, pár dolog tiszta lett: többek között az is, hogy amikor a honlapon megadott címen a rendelés felől érdeklődöm, süket fülekre találok. : ) Számomra ez az a kávé, amit jó ideje meg akarok kóstolni, de sosem sikerült rájönnöm, melyik a hivatalos csatorna és hol szerezhető be. : )

  1. Kedves Bence,

   Köszönöm érdeklődését! 3 helyen lehet átvenni a kávét személyesen, Tokod(otthonom) Tatabánya (munkahelyem) Budapest (MOM park, párom munkahelye) illetve postai úton, ennek költsége lent látható, rendelés történhet telefonon +36202423744 vagy e-mailben robotkalaszlo@gmail.com

   2 kg-ig 5 kg-ig 20 kg-ig 30 kg-ig 40 kg-ig

   950 Ft 1150 Ft 1700 Ft 2520 Ft 3300 Ft

   Utánvét díja +300 Ft

   Üdvözlettel,
   Robotka László

 5. Ma rendeltem egy 1kg-t a Pestige-ből. Te hány fokon készítetted?

  1. Hű, erre sajnos már nem emlékszem biztosan, talán 95.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

✉️ KAPCSOLAT  🔒 ADATVÉDELEM  🌎 OLDALTÉRKÉP  facebook