Rólam

Ki vagyok én

 

Makk Károlynak hívnak, a hetvenes évek közepén születtem. Szakmám szerint szoftverfejlesztő vagyok, bár ezen a területen nem helyezkedtem el, IT support területen dolgozom már nagyon sok éve. Lehet, hogy a kedves olvasó a “kocka” kategóriába sorolna (mondjuk tényleg sokat ülök képernyő előtt), bár sosem gondoltam így magamra. Én is szeretem élvezni az életet, mint bárki más. A kávé mellett egy jó zene, egy izgalmas film, egy sör, egy finom bor, egy gyönyörű utazás, egy függőágy, szerelem, játék a kutyával… ezek csodálatos dolgok. A kávézás mellett fotózással és egy csipetnyi asztaloskodással is szívesen töltöm a szabadidőmet.

A kávézással komolyabban nagyjából 2006 óta foglalkozom. Én is végigmentem azokon a lépcsőfokokon, amiken sokan közülünk. Az első presszógépem egy Krups nyomásfokozós kisgép volt, évekig használtam ilyen kategóriájú gépet. Persze én is felismertem, hogy ezeket nem az örökkévalóságnak teremtették és igazából nem alkalmasak minőségi kávé előállítására. Az első kifejezetten olasz gépem egy Saeco Aroma volt, ami szintén nem ennek a kategóriának a csúcsa, de már tökéletes tanulógép és az első igazán sikeres csapolásokat ezzel sikerült összehoznom. (ITT olvasható is írásom róla.)  Ez a kisgép indította be a kávéval máig tartó szoros kapcsolatomat. Azóta nagyon sok gép járt nálam, melyeket mind magam újítottam fel, és végül a blog indítására is ez ösztönzött. Azóta a hazai és nemzetközi kávés piac számos szereplőjével találkoztam és barátkoztam össze. Nagy álmom az, hogy egyszer én is ennek a közösségnek lehessek az egyik résztvevője.

 

A blogról

 

A blogot 2014-ben hoztam létre, melyen elsődlegesen a háztartási presszógépekkel készíthető kávéra koncentrálok. Egész pontosan arra, hogyan, milyen alapanyagból és milyen módon érhető el a legjobb minőség, amit háztartási presszógépből ki lehet nyerni. (Mindezt a hazai fizetéseknek megfelelő reális anyagi ráfordítással, mellőzve a nagyon drága gépeket.) Ezen felül a kávé kultúrához szorosan kapcsolódó írásokbol is számos olvasható az oldalamon. Én még olyan korban születtem és nőttem fel, mikor az Omnia volt a csúcs és érdekes volt megélni azt a robbanásszerű fejlődést, ami ezen a területen volt megfigyelhető az elmúlt évtizedekben. Ma már teljesen mást jelent számunkra egy jó kávé, mint mondjuk 20 évvel (vagy akár csak 10) ezelőtt. Sose felejtsük és legyen ez a mottóm:

mindig van mit és mindig lesz mit tanulni a kávé készítésével kapcsolatban.

Ez rám is igaz…

 

Remélem kellemes és hasznos időtöltésnek fogja találni a blog írásainak olvasását.

Üdvözlettel:

Makk Károly

✉️ KAPCSOLAT  🔒 ADATVÉDELEM  🌎 OLDALTÉRKÉP  facebook