Profimat Barista Coffee & School

Részt vettem a Profimat Barista Coffee & School intenzív barista képzésén, a bejegyzésben pár fotót szeretnék megosztani, hogyan is zajlott mindez. Nincs sok fotó, legtöbbször a tananyagra figyeltem, de néha azért elkattintottam a fényképezőt is. Külön kiemelném, mert nagy élmény volt dolgozni úgy, hogy az eszközök, illetve a felhasznált alapanyagok, amiket az oktatás alatt használhattunk, abszolút profi és prémium termékek voltak. És akkor következzenek a fotók, rövid megjegyzésekkel:


Különböző gyártmányú és méretű tejhabosító edények az oktatáshoz, kezdve a legegyszerűbbtől, egészen Motta szintig.

_IGP0006

VST szűrőkosarak és tamper, különböző méretekben. Az oktatás alatt végig ezek dolgoztak a kávégépekben. Kávéból is mindvégig prémium minőség volt a darálókban.

_IGP0033

A VST kosarakhoz VST tamper dukál. A legprofibb színvonal mindenből …

_IGP0034

A darálók a lehető legpontosabban beállítva. Ez feladat is volt az oktatás során, hogyan kell beállítani a darálókat a helyes darálási finomsághoz és őrlemény súly eléréséhez. Több, nagyon komoly darálóról van szó …

_IGP0020

Pillanatkép a daráló beállítás közben.

Daráló beállítás gyakorlása.

Daráló beállítás gyakorlása.

A presszó készítésének folyamata, gyakorlás. Betanultunk egy mozdulatsort, hogyan lehet a legrövidebb idő alatt, felesleges mozdulatok nélkül jó presszókávét készíteni.  nekem ez nagyon érdekes volt, otthon annyi időt "szöszmörgök" a saját kávém készítésével, amennyit csak akarok. Vendéglátós körülmények között, ez már nem állja meg a helyét, ott fontos az idő is. Sokat tanultam ebben a fázisban.

A presszó mozdulatsorának oktatása. Van egy mozdulatsor, hogyan lehet a legrövidebb idő alatt, felesleges mozdulatok nélkül jó presszókávét készíteni. Otthon annyi időt tölt az ember a saját kávéja készítésével, amennyit csak akar. Vendéglátós körülményekre ez természetesen nem igaz, ott fontos az idő is.

Folyamatosan figyelemmel kísérték a munkánkat, ha szükséges volt, "ki lettünk igazítva".

A tanítvány munkája folyamatosan figyelemmel kísérve és, ha szükséges, kijavítva.

A latte rajzok oktatása, már a tejhab készítés betanulása alatt is elindult, jó volt látni, hogy melyik habbal lehet dolgozni és melyikkel esélytelen.

A latte rajzok oktatása, már a tejhab készítés betanulása alatt is jó látni, hogy melyik habbal lehet dolgozni és melyikkel esélytelen.

Latte rajzok gyakorlása.

Latte rajzok gyakorlása.

Pár helyben "kitalált" latte rajz.

Pár helyben “kitalált” latte rajz.


Standard latte rajzok.

Standard latte rajzok.

Az első szív, amit saját kezűleg öntöttem :)  Erre mindig emlékezni fogok, nagyon hálás vagyok érte. Bőven van mit javítanom. A netes videókban olyan könnyűnek tűnik, de higgyétek el, nem az ...

Az első szívek egyike. Bőven van mit javítani rajta, de hatalmas öröm, amikor valakinek összejön az első ilyen. A netes videókban könnyűnek tűnik, de higgyétek el, nem az …

Latte macciato készítését is gyakoroltuk, más hab kell hozzá, mint capuccino-hoz. A tejhab készítésről rengeteg dolgot tanultam, nagyon sok minden most vált világossá. Mért lesz olyan, hogyan kell javítani stb.

Latte Macchiato készítése, más hab kell hozzá, mint Capuccino-hoz. A tejhab készítésről rengeteg dolgot lehet megtanulni egy ilyen oktatáson. Mért lesz olyan, mit kell tenni, hogy “amolyan” legyen, hogyan lehet javítani, ha nem sikerült úgy stb.

Végül külömböző szirupos italokat is készítettünk, pl olyanokat, mint "After Eight".

Végül a különböző szirupos italok készítése pl “After Eight”.

 

Köszönet a Profimat Magyarország Kft-nek, hogy részt vehettem a képzésükön, amivel eddigi tudásomat elmélyíthettem és rengeteg új és hasznos dolgot tanulhattam meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

✉️ KAPCSOLAT  🔒 ADATVÉDELEM  🌎 OLDALTÉRKÉP  facebook