Kávés tekercs

Ismét egy kávés sütemény receptjével jelentkezem, ami gyönyörű és egyben finom. A sutigyar.hu receptje első pillantásra megfogta a fantáziámat, nagyon szimpatikus édesség. Minden vállalkozó kedvű háziasszonynak ajánlom az elkészítését.

Forrás: http://www.sutigyar.hu/recept/kaves_tekercs

 

Kávés tekercs

Hozzávalók

A krémhez
3 dkg kókuszreszelék
9 dkg folyékony méz
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
6 dkg porcukor
15 dkg Rama

A tésztához
2 dl lefőzött kávé (cukor nélkül)
1 evőkanál rum
6 dkg kakaópor
40 dkg háztartási keksz
3 dkg porcukor

Elkészítés

A háztartási kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot, kakaót, rumot és összekeverjük. A kávét a kekszhez öntjük és tésztává gyúrjuk. A tésztát sodrófával egy kristálycukorral megszórt alufólián téglalap alakúra nyújtjuk. A Ramát, a vaníliás cukorral és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mézet és a kókuszreszeléket. Összekeverjük, megkenjük vele a tésztát. A fólia segítségével feltekerjük, és lehűtjük.

kávés tekercs

Az elkészült kávés tekercs. Ugye milyen jól néz ki?

 
További ajánlott írások
prev next

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

© Makk Károly, 2017 Frontier Theme