Galliano-t önmagában is szokás fogyasztani, de legtöbbször koktélok összetevőjében használják, a blogomat elsősorban a Galliano Hot Shot, egy kávé alapú koktél érinti, ezt az italt szeretném bemutatni. Története szerint 1987-ben egy Bo Bergström nevű úr használta először, ezt az ital különlegességet készítette egy korabeli versenyen. A verseny után az ital elképesztően sikeressé vált (mi sem bizonyítja jobban, mint a Galliano értékesítési mutatói, amik 750%-al nőttek a versenyt követő 6 év alatt).
Galliano Hot Shot
A recept nagyon egyszerű, hozzávalók:
- 1,5-2 cl Galliano,
- 1 adag (kb. 2,5-3 cl) presszókávé,
- 2-3 cl tejszín,
- opcionálisan 1 csipet őrölt szerecsendió.
Elkészítés
Csapoljunk egy adag presszókávét. Öntsünk 1,5-2 cl Galliano likőrt a pohárba. A presszókávét egy bárkanál segítségével rétegezzük rá a likőrre, a tejszínt pedig, rétegezzük rá a forró rövid kávéra. Díszítésként szórhatunk a tejszín tetejére egy csipetnyi őrölt szerecsendiót. Végül kínáljunk meg vele egy nagyon csinos hölgyet.
Az ital készítését egy mixersuli.hu videó is bemutatja, a video menüben megtalálható, de az egyszerűség kedvéért ide is beágyazom: