Covim szemes kávék 1. – Miscela Bar

No. Újra itt. Végre. Nem mostanában volt írás a blogon, a munkahelyem Németországba küldött egy időre és ott laptop nélkül meg voltam lőve. Ugyanakkor meg kell mondani, hogy kint nem éppen egyszerű tisztességes Ristretto-hoz jutni.

Ott inkább a hosszú kávékat szeretik, így komoly diétának voltam kitéve. De sebaj, annál nagyobb kedvvel vágtam neki a cikksorozat  megírásának. Ebben a sorozatban szeretném a Covim szemes kávéket bemutatni. Egy cikkben mindig csak egyetlen kávéra fókuszálva. Megpróbálom kihozni belőlük a maximumot, amennyire azt az otthoni gépparkom engedi. A csomagolást, a csapolásokat és a végeredményt is lefotózom, és leírom az őszinte véleményem. Akkor is, ha az jó, vagy éppen rossz. Bízom benne, hogy ezen kiváló kávék között mindenki megtalálja a magának legszimpatikusabbat és ad egy esélyt ennek a márkának, nem fog csalódni.

Covim kávék korábban is jártak már nálam és a POD-jaikról elismerően nyilatkoztam anno ITT. (A cég hátteréről is esett néhány szó, aki még nem olvasta, kattintson rá, érdemes.) Olasz vonalon szerintem a POD-jaik kiemelkedőek voltak. Most következzen tehát az első tesztelt szemes kávé, a

Covim Miscela Bar

Szegényes olasz tudásommal Bar keveréknek fordítanám, valószínűleg nem tévedek, mert 50/50-es keverék, klasszikus “Bar” kávé.

covim miscela bar

Covim Miscela Bar – gusztusos, minőségi csomagolás

covim miscela bar

Kiváló színekkel indul a kávé. A csíkozás kontrasztos, látványnak sem utolsó.

Covim Miscela Bar

Covim Miscela Bar

Lassan hömpölygött ki az ital, nagyon szép teste van.

Lassan hömpölygött ki az ital, nagyon szép teste van.

Csak a 25s legvégén kezdett el világosodni.

Csak a 25 másodperc legvégén kezdett el világosodni, de a csíkozás mindvégig megmaradt.

Érdekes, a crema textúrája nem lett különleges, a csíkozásból erre következtettem volna, mégsem. No nem baj.

Érdekes, a crema textúrája nem lett különleges, a csíkozásból erre következtettem volna, mégsem. No nem baj.

Véleményem

Vendéglátásban vagy otthoni presszógépekben is megállja a helyét, igazából nagyon könnyű vele jót és látványosat csapolni. (Akik most kezdenek kávé készítéssel foglalkozni, ezt biztosan értékelik majd benne.) A pörkölése intenzív, valószínűleg ezért a gyümölcsösség teljesen hiányzik, dominál az étcsoki. Savasság rendben, testesség rendben. Crema rendben, vastag, tömör, de hamar összeesik. Tulajdonképpen akkora “hűha”-nagy varázslatot nem nyújtott, de nem is tudnék rá rosszat mondani. Nem egzotikus, amolyan megunhatatlan klasszikus. Tisztességes reggeli presszókávé, lehet mellette újságot olvasni, beszélgetni, felébredni, kutyát simogatni.

 

Frissítés 2016.10.15: időközben elkészült a forgalmazó weboldala is, ahol az aktuális termékpalettáról és árakról tájékozódhatunk.

Elérhetőség: http://www.covimcaffe.hu/termekek
covim@covimcaffe.hu
+36202423744

 

 

 

 

 

 

2 hozzászólás

Hozzászólás hozzáadása
  1. Mikori pörkölés?

    1. Szia Adrián! Hűha, dátumra sajnos nem emlékszem pontosan és nem vagyok ott, hogy megnézzem. Mikor hozzám került, nagyjából 2 hetes volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

✉️ KAPCSOLAT  🔒 ADATVÉDELEM  🌎 OLDALTÉRKÉP  facebook