Covim szemes kávék 4. – Granbar

A következő bemutatásra szánt kávé a Covim Granbar keveréke, aminek arabica tartalma JELENTŐSEN alacsonyabb, mint a legutóbb bemutatott Giada-é. Kokrétan 15% arabica, 85% robusta, szóval egy igen jelentős robusta tartalmú blend.

Covim – Granbar

A csomagolás a szokásos Covim formatervet követi, piros zacskó.

covim - granbar

 

A Covim kávéktól már megszoktam, hogy a minőséget nem az arabica/robusta arány határozza meg, ugyanis a minőség egységesen magas, csak annyi a dolgunk, hogy a személyes ízlésünknek megfelelő arányt válasszuk ki. Ezért is szerettem meg ezt a márkát. A Granbar egy olcsóbb “modell”. Szemre a szemek pörkölése intenzívebb, sötétebb, mint a többi. A csapolás fotói:

covim granbar

A csapolás sötét színekkel indul, amiket végig meg is tart. (Legalábbis kevésbé világosodik.)

 

covim granbar

Full crema az egész csapolás. Az alján azért “pislákol” egy vékony csík a kávéból is. 20sec körül járok.

 

covim granbar

A crema felszíne szép színes, de a buborékok mérete kicsit nagyobb, mint szeretném. A vastagsága most is gyorsan esik össze, látszik is a szélén pár másodperc fotózás után is.

Véleményem

A crema eddig itt tetszett a legkevésbé. A vastagság és színe nagyon rendben volt, de talán a leghamarabb múlt mind közül. A pörkölés magas intenzitása miatt keserűbb volt az ital, ami tulajdonképpen nem esett rosszul, mert ez mellett kiváló savakkal rendelkezett és ezek összhatása egyáltalán nem volt tolakodó. Gyümölcsösség nem fedezhető fel, és a csoki helyett most a karamell vált dominánssá.  Hosszú lecsengése van az ember szájában, nagyon erős karamell ízt hagy hátra hosszú percekig. Azok számára ajánlom, akik az intenzívebb, sötét pörkölést kedvelik és a karamell ízvilágot. (Talán kotyogóba ne ezt válasszuk.) Ár/érték aránya nagyon jó, erős olasz kávé.

Frissítés 2016.10.15: időközben elkészült a forgalmazó weboldala is, ahol az aktuális termékpalettáról és árakról tájékozódhatunk.

Elérhetőség: http://www.covimcaffe.hu/termekek
covim@covimcaffe.hu
+36202423744

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

✉️ KAPCSOLAT  🔒 ADATVÉDELEM  🌎 OLDALTÉRKÉP  facebook