Amigos – Qualità Rossa

A következő tesztben szintén egy Amigos kávét szeretnék bemutatni (tervben van az Amigos teljes hazai szemeskávé-választékának végigkóstolása). 100% robusta, a legutóbb próbált Qualita Extra Bar “csak” 95% volt. Végképp nem nevezhető gyakorinak, hogy egy cég kínálatában több termék is szerepeljen ilyen magas robusta tartalommal. Kiváncsi voltam, miben lesz más.

 

Amigos – Qualità Rossa

A termék az alábbi csomagolásban érkezik:

amigos rossa

 

Nagyon aprócska szemek, amik szép egységes méretűek, gömbölyűek. Elhanyagolható mennyiségű tört szemet látni, vizuálisan kiváló minőség. Ez egy robusta keverék, ami vélhetően magas koffeintartalmú lesz. A Koffein erősen keserű ízű vegyület, ami az intenzív pörköléssel együtt talán még több keserűt hozna a csészébe, lehet pont ezért enyhén világosabbra pörkölték, mint az átlag olasz kávékat.

amigos rossa

 

Csapolás

A csapoláshoz az általam módosított Jura Rio Vapore háztartási presszógépet használtam és dupla risztrettót csapoltam, mivel rendszerint ilyet fogyasztok. Nagyon testes, vastag folyam távozik a kifolyóból, ami a sok crema miatt “fulladozik” rendesen.A csíkozottság a csapolás elején szépen megjelenik, majd a sötét tónusok átváltanak aranybarna/mogyoró színekbe. Kb a 25s utolsó harmadában kezd intenzíven szőkülni. Bevallom, én ilyenkor nem feltétlen várom meg a 25s-t. Ha nagyon világosodik az ital, lekapcsolom, Olyan 21-22s környékén. De itt az oldalon a fotózáshoz hagytam végig a folyamatot.

Amigos - Qualita Rossa

Amigos - Qualita Rossa

amigos_rossa_doppulo_ristretto_3_s

Amigos - Qualita Rossa

A kedvencem a sorozatból ez a fotó. A nagy kövér csepp jól érzékelteti, milyen testes ez a kávé.

amigos_rossa_doppulo_ristretto_5_s

 

Amigos - Qualita Rossa

 

A végeredménybn kapott crema igen vastag és tartós.

Amigos - Qualita Rossa

Kóstolás

a korábban tesztelt, szintén 100% robusta keverékhez képest ez most jelentősen más. Összefoglalva amaz visszafogott savakkal és édeskésséggel lepett meg, itt most egy gyökeresen eltérő italt kapunk. Nagyon erőteljes a savak. Aki kedveli a savanykásabb, élénkebb kávékat, nyerő lehet. Ízekben is komplexebb (bár tény, ez most jelentősen frissebb pörkölés, ami sokat számít). Fűszeres, pörkölt magvas keserűcsokoládé. A fűszerességére érdekes. Fás illatok jönnek, amik kicsit becsapósak, mintha a kávéban is érezném, de inkább csak az orrom jelzi. A pörkölés ugyan világos, de gyümölcsösség nem fedezhető fel, az olasz csokis-karamelles vonalhoz tartozik.

 

Ajánlás

Abszolút reggeli kávé. Óriási adag koffeint tartalmaz, rendesen fel tud pörgetni. Tejes italokban is tetszett. Mivel 100% robusta, nem mondanám rá, hogy klasszikus, inkább különlegesség. Aki teheti, mindenképpen próbálja ki, hogy mit is tud adni egy, a legkiválóbb alapanyagokból összeállított, de tisztán robusta keverék. Számomra érdekes élmény volt és kifejezetten szerettem. A www.kavegourmet.hu webáruházból rendelhető ITT.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

✉️ KAPCSOLAT  🔒 ADATVÉDELEM  🌎 OLDALTÉRKÉP  facebook